YouTube Reporters’ Center: află cum gândesc jurnaliştii

Ghid Jurnalism » Blog » YouTube Reporters’ Center: află cum gândesc jurnaliştii

YouTube a lansat acum aproape o lună un canal cu sfaturi video pentru cei care aspiră la meseria de jurnalist. Se numeşte Reporters’ Center şi este conceput ca o resursă dedicată celor care practică jurnalismul cetăţenesc. Adică aceia care, deşi nu sunt jurnalişti, realizează, conştient sau nu, materiale cu valoare de informare, adică ştiri.

Cred totuşi că este ceva mai mult de atât. Este mai mult decât o resursă pentru neiniţiaţi.  Este un bun prilej pentru jurnalişti de a vedea cum gândesc alţi jurnalişti care lucrează în instituţii media de renume internaţional. Până la urmă, jurnalismul este un job definit prin subiectivism, deci e important să culegi experienţă din experienţele altora.

Totodată, YouTube Reporters’ Center este o resursă cu un potenţial enorm pentru Youtube în direcţia educării utilizatorilor pentru a produce un conţinut cu valoare mai mare.

Şi, într-adevăr, YouTube Reporters’ Center poate fi văzut ca pe o recunoaştere civilizată din partea jurnaliştilor profesionişti a valorii pe care o are jurnalismul cetăţenesc. Mi se pare o atitudine responsabilă şi inteligentă din partea breslei, deşi poate fi percepută drept o ameninţare la adresa “jurnalismului tradiţional” (care-o fi ăla?).

Descrierea oficială a canalului e asta:

“The YouTube Reporters’ Center is a new resource to help you learn more about how to report the news. It features some of the nation’s top journalists and news organizations sharing instructional videos with tips and advice for better reporting.”


PS: Recunosc, am ratat ştirea :) Noroc că a prins-o George. Şi el tot cu întârziere :)

Via George Popescu


Mai multe detalii:

Media and citizens meet in the YouTube Reporters’ Center (Google blog)

YouTube Launches Reporters’ Center, Wants To School Citizen Journalists In Better News Reporting (TechCrunch)

Data articol: iulie 23, 2009
3 comentarii
  1. Mulţumesc pentru link!

  2. Bogdan Gheorghe spune:

    Cu placere :) Era normal, la tine am gasit informatia.

  3. alexandra spune:

    hei… mersi de stire…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *