urmareste-ma pe twitter facebook ghidjurnalism aboneaza-te la newsletter rss articole

Interesant pentru public şi în interesul public

November 11th, 2008
Fii primul care comenteaza (7,077 views)

Ceea ce este interesant pentru public nu este întotdeauna şi în interesul lui (D. Randall, 1998, p. 38). Aici trebuie făcută o distincţie, care poate să fie asociată cu aceea care se face între important (ceea ce-l afectează pe public) şi  interesant (ceea ce-l captează pe public).

În cazul ideal, ştirile trebuie să conţină câte un pic din fiecare. Degeaba este o ştire în interesul public, dacă ea nu prezintă elemente care să-i trezească interesul publicului. La fel de nepotrivit ar fi şi dacă o ştire este doar interesantă, neglijând astfel utilitatea ei pentru public.

Cele două valenţe ale unei informaţii de presă – interesant pentru public şi  în interesul publicului – nu se exclud. Proporţiile în care acestea sunt preferate de către jurnalişti fac diferenţa între ei. Unii preferă o ştire care conţine o doză mai mare de interesant, alţii una care este mai mult în interesul cititorului. Acest lucru ţine foarte mult şi de politica editorială a publicaţiei.

Tags: ,

Comenteaza

*

Copyright 2008 - 2022 Ghidjurnalism.ro. Ghid de Jurnalism foloseste platforma WordPress. Design realizat de Bogdan Gheorghe
Articole (RSS) and Comentarii (RSS)